Masszázsok

Üdvözöllek / Üdvözlöm/ a masszázsvarász kapujában, 

XI. kerületben központi helyen, könnyű megközelíthetőséggel!


2011 -ben végeztem el az első tanfolyamot, azóta folyamatosan bővítem tudásomat. A következő tanfolyam amin részt veszek, 2019 februárjában,  trigger pont terápia és fascia nyújtási technikák. Bízom benne, hogy még hatékonyabbá tudom tenni a kezelést.

Többfajta masszázsterápiával  foglalkozom. Fő célom a segítség nyújtás,  ami lehet egy derékfájdalom enyhítése,  vagy egy zaklatott nap utáni megpihenés, ellazulás.  Akár csendben , halk zene mellett ,  vagy beszélgetve,
 a lényeg, hogy jobban érezd magad a masszázs után. 
A kezelések személyre szabottak.
Legkedveltebb és legismertebb a **SVÉD MASSZÁZS**.
Ez az alapja számos más masszázsfajtának.
A svéd masszázs a test összes izmára kiterjedő, erőteljes, frissítő, élénkítő, kondicionáló masszázs, mely fellazítja az izmokat, csökkenti a hát- és gerincfájást, fokozza az anyagcserét, kedvezően befolyásolja az emésztést, valamint élénkíti a vérkeringést.
A test mindenre emlékszik. Ennek nyomai ott vannak a tested minden szegletén. Azáltal, hogy csomóidtól megszabadítalak, akár betegségeket is elkerülhetsz, immunerősítő, hasonló élettani hatásai vannak, mint a sportnak. Személyre szabottan masszírozok, érzésre kombinálok többfajta masszázst.  
 Általában a svéd és a  sportmasszázs elemeit kombinálom. A sport abban különbözik, hogy több benne a gyúrás, még erőteljesebb mint a svéd, a mély izomzat jobban át van dolgozva.

**Frissítő TALPMASSZÁZS** a talpon lévő idegvégződések ingerlésével (masszírozásával) jótékony hatást váltunk ki a belső szervekre és az idegrendszerre. Könnyed, friss érzés lesz a talpunknak. (nem talpreflexológia)

 BAMBUSZ / RÚD masszázs...svédmasszázs keretén belül szoktam a bambusz rudakat használni. Kéz helyett különböző rudakkal van a test átmasszírozva. Nem kellemetlen csak erőteljesebb. Aki kifejezetten ezt szeretné,  kérem szóljon.

KÖPÖLYÖZÉS A természetgyógyászat egyik legérdekesebb, ma is használt ága a köpölyözés. Igen ősi gyógymód, szinte minden nemzet ismeri.  Számos, fejlett egészségügyi kultúrával rendelkező országban ma is használják. Egy kínai közmondás szerint: Ami gyógyszerekkel gyógyítható, az a köpölyözéssel is.A köpölyözés, a reflex zónák ingerlésének egyik legerősebb módja. A gyakorlat során vákuumot hozunk létre a köpölyben, ez szívó hatásával vérbőséget okoz az adott területen. Ennek hatására lazulnak az izmok, és javul a terület vérellátása. Pozitív ingerek javítják azok vérkeringését, anyagcseréjét.

Az **olajos RELAX / AROMA masszázs,  egy lassú, lágyabb masszázs fajta. Kérhető illatmentes kókuszolajjal, vagy különböző illatú masszázsolajjal. (marokkói fűszer,  szilva-gyömbér, wasabi, citromfű , csokoládé- narancs)

Nem az izmok erőteljes kidolgozása a cél, hanem lazító, nyugtató hatása van. Kitűnő stressz és feszültségoldó. Élénkíti a nyirokkeringést ezáltal beindul a méreganyagok kiürülése. 

***Testtekercselés*** masszázs után Ice géllel történik, ami gyulladáscsökkentő, könnyíti a fáradt láb érzetet, javítja a hajszálerek állapotát, csökkenti a víz visszatartást. Hűtő hatása élénkít az anyagcsere folyamatot a bőrben . 

Cellulit masszázsnál lehet ice vagy hot gélt használni a testtekercselésnél.  A cellulit kialakulását a bőr alatti rostos kötőszövet ellazulása jellemzi. Esztétikai szempontokon kívül fontos, hogy jelentősen romlik a vér és a nyirokkeringés. Ezt masszázzsal tudjuk ellensúlyozni, célzott hatóanyagú krémekkel, olajokkal, masszázstechnikával. Emellett fontos a mozgás, helyes táplálkozás is. A kúra szerű masszázs a javallott.

** Thai gyógynövényes gőzmasszázs. Felgőzölt gyógynövényes labdacsokkal (kis zsákok) van a test "átmasszírozva". A gőz melegével és gyógynövények olajával serkenti a vérkeringést, működésbe hozza az izmokat és a merev ízületeket. Kérhető önmagában is ez a masszázs vagy, más masszázzsal kombinálva. ( Ha valaki ezt szeretné, kérem szóljon előre, mert frissen készítem elő a labdacsokat) 

Masszázs menete:

30 perces masszázsba  részmasszázs fér bele , pl. hát vagy végtagok, vagy csak egy talpmasszázs. A 60-90 perces  már egy teljes testmasszázs.(hát, combok, vádli, talp,karok).  Lehet kombinálni is az erőteljesebb masszázst egy relaxaló masszázzsal. Pl: 60 , 90 perc svéd + 30 perc aroma vagy gyógynövényes herbal. Ami szintén jól kombinálható, kényes területeken cellulit masszázs, utána hátmasszázs. 

Azt szoktam javasolni, aki eljön masszázsra próbáljon időt szánni rá, nem rohanni :) Mert csak úgy működik az igazi testi - lelki feltöltődés.

Masszázs előtt átbeszéljük milyet szeretnél, egészségi állapot , munkakör ,ezt azért fontos , hogy mi lehet a kényes terület, mindenkit személyre szabottan kezelek , igényeket szem előtt tartva. Azt vallom, nem csak akkor hatásos egy masszázs , ha fájdalmas, ahol érzem a csomókat, letapadásokat ott tovább időzöm, viszont ezek kimasszírozása  fájdalommal is járhat, főleg az első egy- két alkalommal.

Krémek, olajok amiket használok növényi alapanyagúak. 

A problémás területre célzott hatóanyagút használok. (illatmentes, fűszeres, izomlazító, nyugtató) .

Tusolási lehetőség van.