Masszázsok

Üdvözöllek / Üdvözlöm/ a masszázsvarász kapujában, 


2011 -ben kezdtem ismerkedni a a masszázzsal, hobbiként indult egy svédmasszázs tanfolyammal. Minidig emberekkel foglalkoztam, emberek között dolgoztam. Érdekelt az anatómia, izmok, mi hogyan működik, hogyan segítheti mindennapjainkat a masszázs, mint fizikai , mint lélek szinten.
 Az évek során többfajta technikával, fajtával (keleti, nyugati) megismerkedtem, olyan is ami ruhában történik, ami eszközökkel, de számomra a kedvenc, amit legtöbbet alkalmazok az a svéd-frissítő, lazító masszázs. Kialakítva  az eddig tanultakból, egy  saját technikát, hisz egy tanfolyamon megtanítják a fogásokat, de egy masszázs a masszőrtől lesz az ami. Pl. önmagában a kínai masszázst ami ruhában történik nem végzem, fontos, hogy érezzem a kezemmel az izmokat , letapadásokat, csomókat, de , ha szükséges alkalmazom az ott tanultakat is. Komplex masszázst nyújtok, személyre szabva, holisztikus szemlélettel. 
Van aki fájó háttal érkezik, mosollyal az arcán távozik :)
 Viszont, ha valaki olyan szerencsés, hogy nem fáj semmije, akkor is nagyszerű tud lenni egy pihentetőbb , relax masszázs. Mikor történt meg utoljára, hogy egy, másfél órában csak magaddal foglalkoztál? Amikor semmi sem fontos, kizárod a külvilágot,  elnyúlsz a kényelmes masszázságyon........
 Akár csendben , halk zene mellett ,  vagy beszélgetve, a lényeg, hogy sokkal jobban érezd magad  után. 

Pár szóban azért a masszázsokról:

 **SVÉD MASSZÁZS**.
Ez az alapja számos más masszázsfajtának.
A svéd masszázs a test összes izmára kiterjedő, erőteljes, frissítő, élénkítő, kondicionáló masszázs, mely fellazítja az izmokat, csökkenti a hát- és gerincfájást, fokozza az anyagcserét, kedvezően befolyásolja az emésztést, valamint élénkíti a vérkeringést.
A test mindenre emlékszik. Ennek nyomai ott vannak a tested minden szegletén. Azáltal, hogy csomóidtól megszabadítalak, akár betegségeket is elkerülhetsz, immunerősítő, hasonló élettani hatásai vannak, mint a sportnak.  A sportmasszázs abban különbözik, hogy több benne a gyúrás, még erőteljesebb mint a svéd, a mély izomzat jobban át van dolgozva. Lehet kérni kifejezetten sportmasszázst is.

Frissítő TALPMASSZÁZS a talpon lévő idegvégződések ingerlésével (masszírozásával) jótékony hatást váltunk ki a belső szervekre és az idegrendszerre. Könnyed, friss érzés lesz a talpunknak. (nem talpreflexológia)

Triggerpont terápia és fascia lazítás triggerpont az izomhasban , az izom-ín átmenetben és az izmot körülvevő fasciában (csonthártya)  található. Jól tapintható rendkívül érzékeny csomócska, melyben összegyűlik az adott izom feszültsége. Az adott terület megfelelő előkészítése, a myofascia (izompólya) fellazítása után , megfelelő technikával nyomást gyakorolunk a pontra, az izom reflexszerűen ellazul és a csomó, izom feszülése is oldódik. Mint a képen is látható, sok triggerpont található a testünkben  , de nem mindegyik fájdalmas. Van az aktív ami nyomás nélkül is kisugárzó fájdalmat okoz, a nyugvó csak nyomásra okoz kisugárzó fájdalmat, a tenderpont csak nyomásra okoz lokális fájdalmat. Célzott kezelésre is van lehetőség, vagy a masszázzsal egybe kötve is lehet a triggerpontokat kezelni. Én ezt ajánlanám. Vagy aki pihenni szeretne, válassza a relax masszázst. 


 BAMBUSZ / RÚD masszázs...svédmasszázs keretén belül szoktam a bambusz rudakat használni. Kéz helyett különböző rudakkal van a test átmasszírozva. Nem kellemetlen csak erőteljesebb. Aki kifejezetten ezt szeretné,  kérem szóljon.


KÖPÖLYÖZÉS A természetgyógyászat egyik legérdekesebb, ma is használt ága a köpölyözés. Igen ősi gyógymód, szinte minden nemzet ismeri.  Számos, fejlett egészségügyi kultúrával rendelkező országban ma is használják. Egy kínai közmondás szerint: Ami gyógyszerekkel gyógyítható, az a köpölyözéssel is.A köpölyözés, a reflex zónák ingerlésének egyik legerősebb módja. A gyakorlat során vákuumot hozunk létre a köpölyben, ez szívó hatásával vérbőséget okoz az adott területen. Ennek hatására lazulnak az izmok, és javul a terület vérellátása. Pozitív ingerek javítják azok vérkeringését, anyagcseréjét. Én inkább a  szilikonos csúsztató köpölyt  használom.

Az olajos stresszoldó relax masszázs  egy lassú, lágyabb masszázs fajta. Kérhető illatmentes kókuszolajjal, vagy különböző illatú masszázsolajjal. (marokkói fűszer,  szilva-gyömbér, wasabi, citromfű , csokoládé- narancs)

Nem az izmok erőteljes kidolgozása a cél, hanem lazító, nyugtató hatása van. Kitűnő stressz és feszültségoldó. Élénkíti a nyirokkeringést ezáltal beindul a méreganyagok kiürülése. 

Testtekercselés masszázs után, közben Ice , vagy Hot géllel történik. Az Ice gél gyulladáscsökkentő, könnyíti a fáradt láb érzetet, javítja a hajszálerek állapotát, csökkenti a víz visszatartást. Hűtő hatása élénkít az anyagcsere folyamatot a bőrben . A hot gél , melegítő hatású, hőfejlesztő hatása révén, helyi vérbőséget okoz, segíti a mikrokeringést, lerakódott zsír, pangó folyadék kiürülését.

Cellulit masszázs a cellulit kialakulását a bőr alatti rostos kötőszövet ellazulása jellemzi. Esztétikai szempontokon kívül fontos, hogy jelentősen romlik a vér és a nyirokkeringés. Ezt masszázzsal tudjuk ellensúlyozni, célzott hatóanyagú krémekkel, olajokkal, masszázstechnikával, testtekercseléssel. Emellett fontos a mozgás, helyes táplálkozás is. A kúra szerű masszázs a javallott.

Masszázs menete:

Masszázs előtt átbeszéljük milyet szeretnél, egészségi állapot , munkakör ,ezt azért fontos , hogy mi lehet a kényes terület, mindenkit személyre szabottan kezelek , igényeket szem előtt tartva. Azt vallom, nem csak akkor hatásos egy masszázs , ha fájdalmas, ahol érzem a csomókat, letapadásokat ott tovább időzöm, viszont ezek kimasszírozása  fájdalommal is járhat, főleg az első egy- két alkalommal.

30 perces masszázsba  részmasszázs fér bele , pl. hát vagy végtagok, vagy csak egy talpmasszázs. Ezt inkább egy s.o.s. kezelésnek javaslom. A 60-90 perces  már egy teljes testmasszázs.(hát, combok, vádli, talp,karok).  Lehet kombinálni is az erőteljesebb masszázst egy relaxaló masszázzsal. Pl: 60 perc svéd + 30 perc relax.  Ami szintén jól kombinálható, kényes területeken cellulit masszázs, utána hátmasszázs. 


Azt szoktam javasolni, aki eljön masszázsra próbáljon időt szánni rá, nem rohanni :) Mert csak úgy működik az igazi testi - lelki feltöltődés.


Krémek, olajok amiket használok növényi alapanyagúak. 

A problémás területre célzott hatóanyagút használok. (illatmentes, fűszeres, izomlazító, nyugtató) .

Tusolási lehetőség van.

Hívj bizalommal!

Anita