Masszázsok

Pár szóban  a masszázsokról:


 **SVÉD MASSZÁZS**.
Ez az alapja számos más masszázsfajtának.
A svéd masszázs a test összes izmára kiterjedő, erőteljes, frissítő, élénkítő, regeneráló masszázs, mely fellazítja az izmokat, csökkenti a hát- és gerincfájást, fokozza az anyagcserét, kedvezően befolyásolja az emésztést, valamint élénkíti a vérkeringést.
Immunerősítő, hasonló élettani hatásai vannak, mint a sportnak.  A  sportmasszázs abban különbözik, hogy több benne a gyúrás, még erőteljesebb mint a svéd, a mély izomzat jobban át van dolgozva. Lehet kérni kifejezetten sportosabb masszázst is.


Cellulit masszázs a cellulit (narancsbőr ) kialakulását a bőr alatti rostos kötőszövet ellazulása jellemzi. Esztétikai szempontokon kívül fontos, hogy jelentősen romlik a vér és a nyirokkeringés. Ezt masszázzsal tudjuk ellensúlyozni, célzott hatóanyagú krémekkel, olajokkal, masszázstechnikával, testtekercseléssel. Emellett fontos a mozgás, helyes táplálkozás is. A kúra szerű masszázs a javallott.

Frissítő Talpmasszázs  a talpon lévő idegvégződések ingerlésével (masszírozásával) jótékony hatást váltunk ki a belső szervekre és az idegrendszerre. Könnyed, friss érzés lesz a talpunknak. (nem talpreflexológia)

Triggerpont terápia és fascia lazítás triggerpont az izomhasban , az izom-ín átmenetben és az izmot körülvevő fasciában (csonthártya)  található. Jól tapintható rendkívül érzékeny csomócska, melyben összegyűlik az adott izom feszültsége. Az adott terület megfelelő előkészítése, a myofascia (izompólya) fellazítása után , megfelelő technikával nyomást gyakorolunk a pontra, az izom reflexszerűen ellazul és a csomó, izom feszülése is oldódik. Több triggerpont található a testünkben  , de nem mindegyik fájdalmas. Van az aktív ami nyomás nélkül is kisugárzó fájdalmat okoz, a nyugvó csak nyomásra okoz kisugárzó fájdalmat, a tenderpont csak nyomásra okoz lokális fájdalmat. Célzott kezelésre is van lehetőség, vagy a masszázzsal egybe kötve is lehet a triggerpontokat kezelni. Én ezt ajánlanám. Vagy aki pihenni szeretne, válassza a relax masszázst. 


 BAMBUSZ / RÚD masszázs...svédmasszázs keretén belül szoktam a bambusz rudakat használni. Kéz helyett különböző rudakkal van a test átmasszírozva. Nem kellemetlen csak erőteljesebb. Aki kifejezetten ezt szeretné,  kérem szóljon.


Szilikon csúsztató köpöly használata során vákuumot hozunk létre a köpölyben, ez szívó hatásával vérbőséget okoz az adott területen. Ennek hatására lazulnak az izmok, és javul a terület vérellátása. Pozitív ingerek javítják azok vérkeringését, anyagcseréjét. 

Az olajos stresszoldó relaxaciós masszázs  egy lassú, lágyabb masszázs fajta. Kérhető illatmentes kókuszolajjal, vagy különböző illatú masszázsolajjal. (marokkói fűszer,  szilva-gyömbér, wasabi, citromfű , csokoládé- narancs)

Nem az izmok erőteljes kidolgozása a cél, hanem lazító, nyugtató hatása van. Kitűnő stressz és feszültségoldó. Élénkíti a nyirokkeringést ezáltal beindul a méreganyagok kiürülése. 

Az általam nyújtott masszázs, segítő tevékenység nem helyettesíti az orvosi konzultációt, egeszségügyi ellenőrzést.
Kérlek olvasd el a masszázs ellenjavallatokat.
Köszönöm! 

Masszázs menete:

Masszázs előtt átbeszéljük milyet szeretnél, egészségi állapot , munkakör ,ezt azért fontos , hogy mi lehet a kényes terület, mindenkit személyre szabottan kezelek , igényeket szem előtt tartva. Azt vallom, nem csak akkor hatásos egy masszázs , ha fájdalmas, ahol érzem a csomókat, letapadásokat ott tovább időzöm, viszont ezek kimasszírozása  fájdalommal is járhat, főleg az első egy- két alkalommal.

30 perces masszázsba  részmasszázs fér bele , pl. hát vagy végtagok, vagy csak egy talpmasszázs. Ezt inkább egy s.o.s. kezelésnek javaslom. A 60-90 perces  már egy teljes testmasszázs.(hát, combok, vádli, talp,karok).  Lehet kombinálni is az erőteljesebb masszázst egy relaxaló masszázzsal. Pl: 60 perc svéd + 30 perc relax.  Ami szintén jól kombinálható, kényes területeken cellulit masszázs, utána hátmasszázs. 


 Aki eljön masszázsra próbáljon időt szánni rá, nem rohanni :) Mert csak úgy működik az igazi testi - lelki feltöltődés.
Mindenkinek a teste más, mást igényel, szoktátok kérdezni, milyen gyakran  szükséges a masszázs.? Van aki úgy érzi hetente, kéthetente, havonta. 🧘‍♀️🧘‍♂️a RENDSZERESSÉGEN van a hangsúly🙏


Krémek, olajok, sheavaj amiket használok növényi alapanyagúak, mesterséges anyagtól mentesek! 

Tusolási lehetőség van.

Hívj bizalommal!

Anita